Vad väntar runt hörnet på jobbet och i vardagen med allt fler robotar, digitala tjänster och artificiell intelligens? Helt nya möjligheter öppnar sig och förändrar kanske samhället i grunden. På fredag börjar en seminarieserie som blir startskottet för en unik dialog och nya utställningar om automatisering och nya logiker. Seminarieserien arrangeras tillsammans med Arbetets museum och Tekniska museet.

Hur ska vi agera för att dra nytta av all ny teknik? Behöver vi ens jobba i framtiden? Och varför verkar intresset för nya robotar vara störst vid krig, katastrofer och i välfärden? På seminariet kommer bland annat ärkebiskopen fundera kring gränsen mellan människa/maskin och en robot hålla försvarstal om att vi inte behöver vara rädda.

Media är varmt välkommen till seminariet 17 mars 12.30–17.00 på Tekniska museet i Stockholm. Seminariet är kostnadsfritt men platserna är begränsade. Här finns dagens program.

Seminariet är det första i en serie som ska ge kunskap om vilka frågor som engagerar olika aktörer. Projektet blir ett unikt möte där experter från näringsliv, fackförbund och akademi kommer möta yrkesverksamma och ungdomar från teknikcollege. Bakom seminarieserien står Arbetets museum, Tekniska museet, och Institutet för framtidsstudier. All kunskap som kommer fram i projektet ska leda fram till nya utställningar på de två museerna.

Institutet för Framtidsstudier är en fristående statlig forskningsstiftelse. Vi tar fram kunskapsunderlag om de stora framtidsfrågorna och verkar för en offentlig framtidsdebatt.

Presskontakt:
Erika Karlsson
Telefon:
08-402 12 36
Mobil:
070-604 58 55
Epost:
erika.karlsson@iffs.se