Din genväg till forskarexpertisen

Forskning är en outtömlig källa till nyheter, nya perspektiv och fördjupning. Expertsvars nätverk av pressekreterare och forskningskommunikatörer ger dig snabbt tips på forskare och experter som kan kommentera, förklara och ge en ny vinkel på ett ämne.

 

Pressmeddelanden

>

Halverad dödlighet bland infarktpatienter som deltar i hjärtskola

13 september, 2019 - Uppsala universitet

Patienter som deltar i den ”Hjärtskola” som nästan alla patienter erbjuds efter en första hjärtinfarkt lever längre än patienterna som ej deltar. Det visar en ny studie från forskare vid Uppsala universitet som idag publiceras i tidskriften European Journal of Preventive Cardiology.

>

Jakten leder inte till fler älgar på vägarna

12 september, 2019 - SLU

Att höstens älgjakt skulle orsaka att fler älgar korsar våra bilvägar är fel, det visar forskning från Sveriges lantbruksuniversitet.
– Det är älgarnas jakt efter en partner som gör att de rör sig mer, säger SLU-forskaren Wiebke Neumann.

>

Sex miljoner till forskning om social AI och stresshantering

12 september, 2019 - Umeå universitet

Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse har beviljat 96 miljoner kronor till 16 forskningsprojekt inom programmet WASP-HS för att studera hur artificiell intelligens, AI, påverkar vårt samhälle och våra beteenden. Ett av projekten handlar om digitala kompanjoners roll i hantering av stress och leds av Umeåforskaren Helena Lindgren.

>

Det nya Sverige: Riksbankens Jubileumsfonds nya årsbok

12 september, 2019 - Riksbankens Jubileumsfond

Sverige har under de senaste årtiondena förändrats radikalt på ett antal sätt. I Det nya Sverige tar sex forskare ett stadigt grepp om utveckling genom att på djupet och studera välfärden, medierna, partierna, språket och droger.

Fler pressmeddelanden