Din genväg till forskarexpertisen

Forskning är en outtömlig källa till nyheter, nya perspektiv och fördjupning. Expertsvars nätverk av forskningskommunikatörer är en snabb länk för dig som journalist till svenska forskare och experter som kan kommentera, förklara och ge en ny vinkel på ett ämne.

 

Pressmeddelanden

>

Ny bok: International Perspectives on Teaching Rival Histories

29 maj, 2017 - Umeå universitet

I en ny antologi presenteras olika sätt att närma sig ”motstridiga historier” i klassrummet. Slutsatsen som kan dras är att pedagogiska närmanden till den här typen av historiska problem kräver stor hänsyn till olika nationella och kulturellt avgränsade pedagogiska sammanhang.

>

Forskning med fingertoppskänsla inom framtidens energi

29 maj, 2017 - Mälardalens högskola

Forskare vid MDH har undersökt en metod för att med infrarött ljus mäta egenskaper hos bränsle i kraftvärmeverk. Resultatet av forskningen visar att man med denna teknik gör det möjligt att öka energieffektiviseringen med 10 procent, minska mängden giftigt avfall och samtidigt spara pengar för industrin. 

>

Öppet hus på Konsthögskolan

29 maj, 2017 - Umeå universitet

Välkommen till Konsthögskolan i Umeås årliga öppet hus. 75 konststudenter och nyexaminerade konstnärer kommer att presentera sin utbildning och praktik med utställningar, öppna ateljéer, filmvisningar, shop och café och guidade turer för allmänheten.

>

Språk kan inte hämtas från nätet utan formas i huvudet

29 maj, 2017 - Umeå universitet

I en ny avhandling vid Umeå universitet undersöker Yvonne Knospe hur svenska gymnasieelever skriver på tyska, sitt andra främmande språk, och om deras skrivande kan förbättras genom undervisning i strategianvändning och genom reflektioner omkring lärandet.

Fler pressmeddelanden