Din genväg till forskarexpertisen

Forskning är en outtömlig källa till nyheter, nya perspektiv och fördjupning. Expertsvars nätverk av pressekreterare och forskningskommunikatörer ger dig snabbt tips på forskare och experter som kan kommentera, förklara och ge en ny vinkel på ett ämne.

 

Pressmeddelanden

>

Forskare på väg att driva i Arktis is ett år

20 september, 2019 - Stockholms universitet

I kväll lämnar den tyska isbrytaren Polarstern Tromsö med kurs på Arktis. Fartyget ska frysa fast i isen och under ett års tid driva förbi Nordpolen i den största Arktisexpeditionen någonsin. En av forskarna är Pauline Snoeijis Leijonmalm vid Stockholms universitet som ska kartlägga djurlivet vid isen.

>

Pressträff AI-uppvisning med självkörande drönare i Mjölkuddsberget

20 september, 2019 - Luleå tekniska universitet

Välkommen att ta del av Luleå tekniska universitets forskningsmiljö utanför labbet.
För första gången visar den internationellt erkända robotikgruppen vid Luleå tekniska universitet ett fältförsök i gruvliknande miljö med autonom drönarflygning – utvecklad i nära samarbete med Nasa. Live-flygningen sker i Mjölkuddsberget i Luleå 26 september 08.00.

>

Gigantisk asteroidkollision skapade ökad biologisk mångfald på jorden

19 september, 2019 - Lunds universitet

En internationell studie ledd av forskare vid Lunds universitet visar att en kollision i asteroidbältet för 470 miljoner år sedan radikalt förändrade livet på jorden. Solsystemet fylldes med enorma mängder damm varpå en unik istid, följd av en ökad biologisk mångfald, uppstod. Den nya upptäckten kan också bidra till förståelsen för hur vi kan tackla […]

Fler pressmeddelanden