Logga in

Din genväg till forskarexpertisen

Forskning är en outtömlig källa till nyheter, nya perspektiv och fördjupning. Expertsvars nätverk av pressekreterare och forskningskommunikatörer ger dig snabbt tips på forskare och experter som kan kommentera, förklara och ge en ny vinkel på ett ämne.
Fredagen den 30 okt är frågetjänsten stängd och inga inkommande frågor hanteras.

Vi får ofta in frågor kring corona och därför har vi gjort en sammanställning över lärosätenas expertlistor och även tagit med några sommartipslistor
 https://expertsvar.se/corona/

Pressmeddelanden

Hur tar vi vid efter Covid?

28 oktober, 2020 - Umeå universitet

​Välkommen till ett webbinarium anordnat av Kungl. Skytteanska Samfundet under rubriken: Hur tar vi vid efter Covid? Om norrländskt forskningssamarbete i ett brett samhälleligt och kulturellt perspektiv.

Rovdjuren dör ut först när lämpliga livsmiljöer försvinner

28 oktober, 2020 - Linköpings universitet

Forskare vid Linköpings universitet har simulerat vad som händer i ekosystem när olika arters livsmiljöer försvinner. När växter och djur förlorar lämpliga livsmiljöer är det rovdjuren högst upp i näringskedjan som dör ut först. Fynden, som publicerats i Ecology Letters, kan bidra med ny kunskap och stärka insatser för att bevara biologisk mångfald.

Ny föreståndare för HPC2N vid Umeå universitet

28 oktober, 2020 - Umeå universitet

​Professor Paolo Bientinesi har utsetts till ny föreståndare för The High Performance Computing Center North i Umeå, och efterträder därmed avgående professor Bo Kågström.

Nya arbetssätt ska stärka svensk fordonsindustri

28 oktober, 2020 - Blekinge Tekniska Högskola

​BTH får drygt 6,5 miljoner kronor av Vinnova för arbetet att förutse och förhindra sprickor som uppstår vid plåtformning. Det nya arbetssättet kommer att förhindra komponentfel i fordonsproduktionen och göra det lättare för industrin att introducera nya lättare material som har mindre miljöpåverkan och högre prestanda.

Fler pressmeddelanden