Logga in

Din genväg till forskarexpertisen

Forskning är en outtömlig källa till nyheter, nya perspektiv och fördjupning. Expertsvars nätverk av pressekreterare och forskningskommunikatörer ger dig snabbt tips på forskare och experter som kan kommentera, förklara och ge en ny vinkel på ett ämne.

OBS Vi får just nu in flera frågor som rör coronakrisen och dess följder. Du kan hitta lärosätenas tipslistor här: https://expertsvar.se/corona/

 

Pressmeddelanden

EU:s vädjan till videojättar avslöjar okunskap om internet

31 mars, 2020 - Lunds universitet

EU:s uppmaning till Youtube och Netflix häromveckan att sänka videokvaliteten för att undvika ett kraschat internet i Corona-tider var ganska onödig, enligt professorn i internetsystem Maria Kihl. ”Men för de båda streamingjättarna blev den ett utmärkt tillfälle att tjäna lite mer pengar”, säger hon. – Kanske vill EU visa att man göra något. Istället avslöjar […]

Växter reagerar på ljus inom bråkdelen av en sekund

31 mars, 2020 - Göteborgs universitet

Forskare har upptäckt intrikata strukturella förändringar i proteinmolekyler som kallas för fytokromer som visar hur växter och bakterier uppfattar ljus.
Forskare har upptäckt invecklade strukturella förändringar hos växter, svampar och bakterier som en reaktion på ljus, enligt en ny studie som publicerades idag i open access-tidskriften eLife.

Bio4Energy får nya föreståndare

31 mars, 2020 - Umeå universitet

Forskningsmiljön Bio4Energy:s nya föreståndare är Leif Jönsson och Christoffer Boman, båda forskare vid Umeå universitet. Elisabeth Wetterlund vid Luleå tekniska universitet är utsedd till vice föreståndare.

Uppdaterad: Fråga experterna på Karlstads universitet om coronakrisen

31 mars, 2020 - Karlstads universitet

Karlstads universitet har uppdaterat listan över forskare som kan svara på olika frågor om coronavirusets påverkan på samhället. Vad är ett coronavirus? Hur påverkas klimatet av den globala krisen? Hur påverkas innovation och nya tjänster av coronakrisen? Det är några av alla de frågor som forskare vid Karlstads universitet kan svara på.

Fler pressmeddelanden