Logga in

Din genväg till forskarexpertisen

Forskning är en outtömlig källa till nyheter, nya perspektiv och fördjupning. Expertsvars nätverk av pressekreterare och forskningskommunikatörer ger dig snabbt tips på forskare och experter som kan kommentera, förklara och ge en ny vinkel på ett ämne.

 

Pressmeddelanden

Framtidens extremväder kan göra oss strömlösa

17 februari, 2020 - Lunds universitet

Dagens energisystem klarar inte framtidens extremväder, enligt en ny artikel i Nature Energy där en internationell forskargrupp räknat på 13 framtida klimatscenarier i 30 svenska städer. En ökande andel förnybart ökar sårbarheten ytterligare. Men vi slipper bli strömlösa om vi planerar redan nu.

Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2020

17 februari, 2020 - Umeå universitet

Linn Eckeskog, universitetslektor vid Institutionen för kultur- och medievetenskaper, tilldelas Humanistiska fakultetens pedagogiska pris 2020 på 30 000 kr.

Näringsidkare måste kunna hantera kraschade betalsystem

17 februari, 2020 - Högskolan i Skövde

De it-problemen som nyligen drabbade Swedbank visar hur sårbart vårt samhälle är för störningar. Debatten kretsar i stor utsträckning kring att bankerna ska ha mer pålitliga system och kunderna fler betalalternativ. Joeri van Laere, lektor i informationssystemutveckling på Högskolan i Skövde, menar att butikernas beredskap för betalsystemstörningar måste bli större.

Mobilen – ett växande arbetsmiljöproblem inom handeln

17 februari, 2020 - Karlstads universitet

Hur reagerar och hanterar anställda i handeln betalsituationer där kunden nonchalerar dem och istället tittar ned i sin mobiltelefon? Detta har forskarna Markus Fellesson, docent vid Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, och Nicklas Salomonson, biträdande professor vid Högskolan i Borås, studerat och svaren visar att det har en negativ påverkan på arbetsmiljön.

Fler pressmeddelanden