Pressmeddelanden

Nytt om namn

>

Livet tio år efter uppsägningen

16 oktober, 2018 - Karlstads universitet

Vilka är de långsiktiga konsekvenserna när industriarbetare sägs upp vid en omstrukturering? Vad händer med individer och familjer? Hur effektiva är stödprogram och arbetsmarknadsåtgärder i ett längre perspektiv? Det är frågor som forskare på Handelshögskolan vid Karlstads universitet, Malmö universitet, Högskolan Dalarna och Försvarshögskolan söker svaren på i ett nytt forskningsprojekt.

>

Tre dataspel från Högskolan tävlar om spelutmärkelse

16 oktober, 2018 - Högskolan i Skövde

På torsdagskväll, under Sweden Game Conference, delas årets Skövde Academic Game Award (SAGA) ut av Skövde kommun. Priset går till årets bästa spel utvecklat av högskolestudenter. I år gör Llama Palooza, Cateau, Cossette’s Cassettes upp om prissumman på 20.000 kronor.

>

1000 åttondeklassare på teknikmässa

9 oktober, 2018 - Högskolan i Gävle

10-11 oktober bjuder Högskolan i Gävle in alla åttor i Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby för att visa hur kul och spännande det kan vara som ingenjör.
– Jag skulle vilja få ungdomarna att våga öppna ögonen för detta. De kan vinna så mycket och det finns så stora möjligheter och passar så många, säger Anna Högberg som undervisar på Miljöstrategprogrammet och för miljöingenjörerna.

>

Nätjournaler ökar rädslan för hot och våld

2 oktober, 2018 - Uppsala universitet

Digitala patientjournaler ökar rädslan för att utsättas för hot och våld hos fyra av tio vårdanställda inom psykiatri och akutvård. Det visar en ny studie från Uppsala universitet. Däremot visar studien inget samband mellan förekomst av hot och våld och digitala patientjournaler (ett år efter införandet).

>

Hanife Rexhepi vinnare av ForskarGrandPrix

28 september, 2018 - Högskolan i Skövde

Under fredagseftermiddagen gjorde sju av Högskolan i Skövdes forskare upp i deltävlingen av årets ForskarGrandPrix. Efter en nervkittlande röstgenomgång kunde vinnaren koras: Hanife Rexhepi, lektor i informationsteknologi. Nu väntar slutfinalen på Nalen i Stockholm.