Pressmeddelanden

Nytt om namn

>

Att växla miljö på jobbet är produktivt

10 augusti, 2018 - Högskolan i Gävle

Att växla miljö på jobbet är produktivt.
En studie vid Trafikverket visar att prestationen skiljer sig åt inom olika arbetsytor i det aktivitetsbaserade kontoret och att den stiger om man får gå undan till ett tyst rum eller sitta i en tyst zon, säger Helena Jahncke, som varit projektledare för forskningsstudien vid Högskolan i Gävle.

>

Digitaliseringsprojekt vid MDH hyllas av EU

12 juli, 2018 - Digitaliseringsprojekt vid MDH hyllas av EU

​Med pilotprojektet Digilyftet introducerade Mälardalens högskola (MDH) ett framgångsrikt koncept för att stödja små och medelstora företag att anamma de möjligheter som digitaliseringen innebär. Fortsättningsprojektet Digifuture erbjuder ytterligare företag motsvarande stöd och arbetet har lyfts av EU som ett av tio goda exempel från olika länder.

>

Almedalen 2018: ”ASSAR är tillverkningsindustrins bästa vän”

3 juli, 2018 - Högskolan i Skövde

Tillverkningsindustrin står idag för 20 procent av Sveriges BNP. Men den står samtidigt inför utmaningar – inte minst i ljuset av digitalisering och globalisering. Lösningen kan stavas ASSAR. Mötesplatsen, och dess möjligheter, var diskussionsinnehållet under tisdagens seminarium i Almedalen.

>

Gästfrihet som öppenhet mot den andra

29 juni, 2018 - Linnéuniversitetet

Gästfrihetens historia är lika gammal som mänsklighetens existens. Tidiga beskrivningar berättar om gästfrihet som ära och om plikten att välkomna en gäst som knackar på dörren. Under de senaste årtiondena har frågan om gästfrihet fått uppmärksamhet på grund av ett ökat antal invandrare, asylsökande och turister. Gästfrihet innehåller en grundläggande fråga: hur ska vi välkomna […]

>

Skövdeforskare kan vinna prestigefullt pris i Oxford

29 juni, 2018 - Högskolan i Skövde

Hälso- och sjukvården har blivit bättre de senaste decennierna. En del av förklaringen är att läkarkår och ledning fått en bättre förståelse för varandra – genom en särskild samverkan. Det visar Thomas Anderssons, biträdande professor i företagsekonomi, nya forskning. Nu är hans studie nominerad till bästa vetenskapliga artikel av Journal of Professions and Organization i Oxford.

>

Hedersdoktorer 2018 vid Luleå tekniska universitet

27 juni, 2018 - Luleå tekniska universitet

Till hedersdoktorer vid Luleå tekniska universitet 2018 har utsetts Lars Martinson koncernchef för Martinsons, ett världsledande företag inom trävarubranschen, Lilian Ryd kulturhistoriker och författare till bland annat prisbelönta Kvinnor i väglöst land samt Gertrud Åström, en av Sveriges främsta jämställdhetsexperter som under årtionden drivit jämställdhetsfrågor i Sverige.

>

Ingenjörstrainees bygger vindkraftverk

20 juni, 2018 - Högskolan i Gävle

Ingenjörstrainees bygger vindkraftverk.
​Under sommarlovets två första veckor har 22 gymnasieelever från Gävleborgs län sommarjobbat som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. Årets huvudprojekt är att projektera och installera ett vindkraftverk. Invigningen av vindkraftverket kommer att äga rum den 21 juni och alla som vill får komma och närvara vid invigningen.

>

Socialarbetarnas arbetssituation uppmärksammas i årets avhandling

12 juni, 2018 - Högskolan i Gävle

Jonas Welander får Forum för arbetslivsforsknings (FALF) pris för årets avhandling 2017. Han är doktor i arbetslivsvetenskap vid Mälardalens högskola och får priset för sin forskning om socialarbetarnas arbetssituation.
– Den här typen av yrken, människobehandlande arbeten, kräver att man har kvaliteten i fokus och om den är i fokus så kommer det också att bli en väldigt bra arbetsmiljö.