Pressmeddelanden

Ospecificerat

>

Avslutningshögtid vid Mälardalens högskola

17 juni, 2019 - Avslutningshögtid vid Mälardalens högskola

Den 18-19 juni 2019 arrangeras Avslutningshögtid för de studenter som läser sin sista termin vid Mälardalens högskola under våren 2019.

>

MDH får 34 miljoner kronor för att utbilda medarbetare inom svensk industri

10 juni, 2019 - MDH får 34 miljoner kronor för att utbilda medarbetare inom svensk industri

Stiftelsen för kunskap och kompetensutveckling (KK-stiftelsen) besöker imorgon Västerås för att skriva under ett avtal som ger Mälardalens högskola (MDH) 34 miljoner kronor för att stärka kompetensutvecklingen i svensk tillverkningsindustri inom digitalisering, effektivitet och hållbarhet.  Satsningen, som går under projektnamnet Premium, bedrivs av MDH i samarbete med Jönköpings tekniska högskola (JTH) och har till syfte att […]

>

Antalet döda i organiserat våld det lägsta på sju år

3 juni, 2019 - Uppsala universitet

​Antalet döda i organiserat våld är det lägsta på sju år. Det visar nya data från fredsforskare vid Uppsala Conflict Data Program, UCDP, vid Uppsala universitet. Forskarna oroas dock över den ökade andelen konflikter med andra staters inblandning. Dessa konflikter tenderar nämligen att vara både längre och blodigare.

>

Autism hos barn med Downs syndrom utreds för sällan

3 juni, 2019 - Uppsala universitet

Barn med Down syndrom har ofta en svårare intellektuell funktionsnedsättning än vad som tidigare varit känt. Det är också vanligt att dessa barn har autism vilket alltför sällan utreds. Det framgår av en forskningsstudie vid bland annat Akademiska sjukhuset. Forskarna efterlyser utökad screening för att ringa in barnen i tid.

>

Ny diagnosmetod möjliggör mer individuell behandling vid SLE

9 maj, 2019 - Uppsala universitet

Vissa personer med den autoimmuna sjukdomen SLE drabbas av livshotande inflammation i njurar och hjärna, medan andra främst får hud- och ledproblem. En forskargrupp i Uppsala har utvecklat en ny metod som kan göra det möjligt att redan vid diagnos förutsäga prognos och sjukdomsförlopp. Detta förbättrar möjligheterna att anpassa behandlingen individuellt.

>

Tjejlopp gör skillnad för kvinnor

23 april, 2019 - Uppsala universitet

Att delta i tjejlopp är betydelsefullt för kvinnor och lyfter deltagarnas självförtroende. Kvinnorna siktar på att prestera så bra som möjligt och det är det fysiska utförandet och att använda kroppen funktionellt som är det viktigaste, trots arrangörernas ofta stereotypa inramning av folkfest och något att unna sig. Det visar ny forskning från Centrum för genusvetenskap vid Uppsala universitet.

>

9 521 personer väljer MDH i första hand

17 april, 2019 - 9 521 personer väljer MDH i första hand

Nu är anmälningarna till höstens utbildningar vid landets universitet och högskolor registrerade och totalt har 25 040 sökt ett program eller en kurs vid Mälardalens högskola (MDH). Det är populärast att läsa till socionom och sjuksköterska.

>

Koll på påsken – tro eller tradition

15 april, 2019 - Mälardalens högskola

Det svenska skolväsendet har genomgått en drastisk förändring över de senaste hundra åren. Från fokus på att fostra goda kristna medborgare till en skola vilande på konfessionsfri grund med kulturell och etnisk mångfald. Skolforskare Linda Jonsson reder ut begreppen kring traditioner, religion och vad det egentligen handlar om när skolan uppmärksammar årets största kristna högtid.

>

Stor satsning på kompetensutveckling av yrkesverksamma

12 april, 2019 - Stor satsning på kompetensutveckling av yrkesverksamma

Mälardalens högskolas (MDH) utbildning inom området innovation och produktrealisering som riktar sig till yrkesverksamma har beviljats fortsatt finansiering av Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen) under de kommande fyra åren.