Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet har en omsättning som överstiger 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 750 anställda och 16 000 studenter.

Som student på Luleå tekniska universitet får man en utbildning som håller hög kvalitet med duktiga lärare som också är forskare. Universitetet har mycket goda kontaker med företag och andra arbetsgivare. Höga betyg i utvärderingar av kvaliteten på våra utbildningar, garanterar att studenten får en riktig bra utbildning.

Vår forskning syftar till att ge förutsättningar och verktyg för byggandet av det attraktiva och hållbara samhället. Utifrån naturresurser som förnybar energi, malm, mineral, skog och vatten utvecklar vi system, teknik och organisation som ger möjligheter för människorna att leva det goda livet.

Universitetets nio starka forsknings- och innovationsområden (http://www.ltu.se/research/areas-of-excellence) utgörs av koordinerade forskargrupper inom: Attraktivt samhällsbyggande, Effektiv innovation och organisation, Framtidens gruvor, Förnybar energi, Gränsöverskridande konst och teknik, Hållbara transporter, Intelligenta industriella processer, Möjliggörande IKT samt Smarta maskiner och material.

Luleå tekniska universitet finns också i Piteå, Skellefteå, Kiruna och Filipstad.

Adress:

971 87 Luleå

Telefon:

0920-49 10 00

Myndighetschef (Rektor/VD/GD):

Rektor Johan Sterte

URL:

http://www.ltu.se

Presskontakt

Namn:

Katarina Karlsson

Telefon:

Mobil:

072-727 45 60