Virginia Dignum, professor i social och etisk AI vid Umeå universitet, är en av huvudföreläsarna när the World Federation of Exchanges, WFE, anordnar teknikkonferens i Umeå den 30 juni-2 juli.

Konferensen samlar internationellt ledande branschexperter som kommer att diskutera bland annat börshandel och AI, infrastruktur för handel med kryptovalutor, de senaste innovationerna och deras inverkan på finansmarknaderna.

The World Federation of Exchanges, WFE, står bakom konferensen. Det är en global branschorganisation för världens börser som har sitt säte i London och representerar över 250 marknadsinfrastrukturer.

Tidigare konferenser har hållits på renommerade Massachusetts Institute of Technology, MIT,  i Boston och vid Imperial College London. Detta är första året WFE samarbetar med Umeå universitet.

– Med närvaro i Umeå såg Nasdaq detta som ett ypperligt tillfälle att föra samman Umeå och World Federation of Exchanges Technology Conference. Som en börsmarknad och ett techföretag ser vi fram emot att delta i konferensen och samtidigt lyfta Umeås roll som ett teknikkluster för börsmarknaderna, säger Niclas Holmberg, Assistant Vice President på Nasdaq.

Evenemanget är av största intresse för akademiker men även teknikchefer, informationssäkerhetschefer, innovationschefer, IT-chefer och strategiska ledare. Konferensen är endast öppen för inbjudna och bland dessa ingår Umeå universitets forskare.

Föreläsning om AI

Måndag den 1 juli håller Virginia Dignum, professor i social och etisk AI vid Umeå universitet, föreläsning klockan 11-12 i Aula Biologica.

Föreläsningen har titeln: A Human’s Guide to Machine Intelligence.

Läs hela programmet och talarlistan

The WFE’s Technology Conference 2019

Om WFE:

The World Federation of Exchanges, WFE, är en global branschorganisation för världens börser. WFE är den viktigaste källan för statistik för börshandel och publicerar över 350 marknadsdataindikatorer. Statistikdatabasen sträcker sig tillbaka över 40 år och ger information och inblick i utvecklingen på globala börser. WFE arbetar med standardsättare, beslutsfattare, tillsynsmyndigheter och statliga organisationer runt om i världen för att stödja och främja utvecklingen av rättvisa, transparenta, stabila och effektiva marknader.

WFE’s Technology Conference äger rum vartannat år och syftar till att väcka tankar, debatt och idéer kring dagens teknik som påverkar branschen och i förlängning samhället i stort. Konferensen är ett utmärkt forum att fånga upp de senaste trenderna och diskutera innovationer inom teknikområdet samtidigt som deltagarna ges möjlighet att nätverka med branschkollegor, akademiker och visionärer.

För mer information, kontakta gärna:
Virginia Dignum, professor på institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet
Telefon: 072-085 08 90
E-post: Virginia.dignum@umu.se

Pressbilder

Umeå universitet
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 32 000 studenter och 4300 anställda. Här finns internationellt väletablerad forskning och en stor mångfald av utbildningar. Vårt campus utgör en inspirerande miljö som inbjuder till gränsöverskridande möten – mellan studenter, forskare, lärare och externa parter. Genom samverkan med andra samhällsaktörer bidrar vi till utveckling och stärker kvaliteten i forskning och utbildning.

Presskontakt:
Ingrid Söderbergh
Telefon:
070-60 40 334
Mobil:
070-60 40 334
Epost:
ingrid.soderbergh@umu.se