Efter en omfattande rekryteringsprocess har ledningen för Handelshögskolan i Stockholm och styrelsen för IFL vid Handelshögskolan i Stockholm [Ref 1] beslutat att utse Justin Jenk till ny verkställande direktör för IFL vid Handelshögskolan i Stockholm. Justin Jenk har bland annat utbildats vid University of Oxford och Harvard Business School. Justin Jenk har omfattande och bred internationell näringslivserfarenhet från ledande befattningar på the Swire Group, McKinsey & Co, Accenture, Vivartia och senast European Resolution Capital Partners.

Handelshögskolan i Stockholm är Nordens ledande handelshögskola och ingår i en grupp av högt rankade europeiska handelshögskolor och motsvarande organisationer. Genom dotterbolaget IFL vid Handelshögskolan i Stockholm erbjuds ett brett utbud av ledarutvecklingsprogram.

Anders Rydin, som under senaste året varit tillförordnad vd för IFL vid Handelshögskolan i Stockholm, återgår vid Justin Jenks tillträde till rollen som styrelseledamot.

– Justin med sin breda och internationella affärserfarenhet är definitivt rätt person att leda IFL i den hårda globala konkurrensen, säger Rolf Wolff, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag känner mig mycket entusiastisk inför uppgiften att få leda IFL med dess kompetenta medarbetare. Jag vet vilken hög kvalitet IFL står för och det ska bli mycket stimulerande att fortsatt utveckla och stärka IFL som en del inom koncernen Handelshögskolan i Stockholm, säger Justin Jenk, tillträdande vd för IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.

IFL vid Handelshögskolan i Stockholm [Ref 5] är en av Europas ledande aktörer inom ledarskaps- och affärsutveckling, ekonomi och finans. Med den akademiska forskningen som grund och nära samarbete med näringslivet erbjuder vi ett brett urval av öppna program för individer, och anpassade program för företag och organisationer. IFL vid Handelshögskolan i Stockholm rankas av Financial Times som en av Europas främsta inom executive education och finns idag representerad i länderna runt Östersjön samt i flera av världens främsta nätverk för ledarskapsutveckling.

Handelshögskolan i Stockholm (Stockholm School of Economics, SSE) är en av de ledande handelshögskolorna i Europa. Handelshögskolan har en stark internationell position med representation i Lettland [Ref 6] och Ryssland [Ref 7] och erbjuder kandidat, [Ref 8] master [Ref 9]- och MBA-program [Ref 10], liksom forskarutbildning och executive education [Ref 11]. Dessutom bedrivs världsledande forskning inom områden som national-, finansiell- och företagsekonomi. Handelshögskolan är certifierad av EQUIS (European Quality Improvement System), som garanterar att undervisning såväl som forskning håller högsta internationella klass, och är också Sveriges representant i CEMS (The Global Alliance in Management Education).

Stockholm School of Economics . Sveavägen 65 . Box 6501. SE-113 83 Stockholm .  Sweden . Phone +46 8 736 90 00 . www.hhs.se [Ref 12]

För ytterligare information:
Rolf Wolff, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm, mobil: 0722-362099
Anders Rydin, tf vd IFL och styrelseledamot IFL, mobil: 070-8336290
Carina Aspenberg [Ref 2], Kommunikationsdirektör vid Handelshögskolan i Stockholm, mobil: 0703-969014
Besök även: www.ifl.se [Ref 3] och www.hhs.se [Ref 4]