Den amerikanska ambassadören i Sverige, Kenneth A. Howery, besöker Norrbotten. På torsdag, 13 februari, kl. 13:00 kommer han att tala på öppningen av ett entreprenörskapsforum organiserat av Entrepreneurship and Small Business Research Institute (ESBRI) och Luleå tekniska universitet.Under den efterföljande eftermiddagen kommer forskare och experter på entreprenörskap från Sverige och USA att dela med sig av sina erfarenheter på seminariet och i paneldiskussioner.

Syftet med forumet är att diskutera hur ekosystem för innovation och entreprenörskap i världsklass kan utvecklas. De amerikanska talare som medverkar har alla erfarenhet som entreprenörer och investerare och kommer att dela med sig av sina erfarenheter.
Fokus är på entreprenörer, samt små och medelstora företag, samverkan mellan akademi och näringsliv samt det ekonomiska utbytet mellan USA och Sverige. Deltar i programmet gör även Vinit Parida, professor i entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet, Patricia G. Greene, professor emeritus vid Babson College och Clare Fairfield ordförande för Venture Capital Institute. Fler talare kommer att offentliggöras före forumet.

Välkomna!

Datum: 13 februari

Plats: A117, LKAB-salen

Tid: 13:00-17:00. Ambassadör Howery öppnar forumet kl.13:00, tillsammans med rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn. Efter ambassadör Howerys tal, ca.14:00, kommer han att vara tillgänglig för pressen. Anmäl ert deltagande till Katarina Karlsson, presskontakt på Luleå tekniska universitet via: katarina.karlsson@ltu.se.

Arrangörer: Luleå tekniska universitetet och ESBRI i samarbete med USA:s ambassad.

Ambassadör Kenneth A. Howery’s biografi: https://se.usembassy.gov/our-relationship/our-ambassador/

Program: Se bifogad pdf

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1650 anställda och 15 500 studenter. Läs mer på www.ltu.se eller följ oss på Twitter: @LTUniv

Presskontakt:
Sofia Stridsman
Telefon:
0920 49 36 25
Mobil:
070 273 84 30
Epost:
sofia.stridsman@ltu.se
Presskontakt:
Katarina Karlsson
Telefon:
0920 49 21 28
Mobil:
072 727 4560
Epost:
katarina.karlsson@ltu.se