I samband med Exjobbsdagen i Eskilstuna delar ABB och Mälardalens högskola (MDH) för femte gången ut ABB:s Robotikstipendium till minne av Björn Weichbrodt, den elektriska robotens fader. Stipendiet är till för MDH-studenter och har tillkommit inom ramen för det strategiska samverkansavtal som ABB och MDH har sedan 2013. Stipendiet är på 25 000 kronor.Tid: Torsdag 24 oktober kl. 15:00

Plats: Eskilstuna, Mälardalens högskola, Smedjegatan 37, Verktyget
Lokal: Filharmonin

  • StipendieceremoniInledning av Paul Pettersson, rektor vid MDH
  • Presentation av ABB:s Robotikstipendium, Dennis Helfridsson, chef för ABB:s robotverksamhet i Sverige
  • Uppvaktning av årets stipendiater

Efter ceremonin finns möjlighet till intervjuer.

Bakgrund

ABB:s Robotikstipendium är inrättat i syfte att hedra minnet av Björn Weichbrodt och för att stimulera till framtida insatser i hans anda. Weichbrodt var pionjär inom robotteknologi och den elektriska robotens fader. Han startade ABB:s robotsatsning i början på 1970-talet.

Studenter ansöker med ett exjobb eller en idé med koppling till robotikområdet, med fokus på teknik, innovation eller ekonomi. Stipendiet är inte programbundet utan kan sökas av alla MDH-studenter oavsett studieinriktning.

Stipendiet delas ut av ABB:s enhet Robotics tillsammans med MDH. Stipendiaten/ stipendiaterna utses av en jury som består av representanter från ABB och MDH.

Läs mer om stipendiet på MDH:s webbplats:
http://www.mdh.se/student/stod-studier/stipendier/abb-s-robotikstipendium-1.67148

Välkommen!

För mer information kontakta:

ABB Sverige
Christine Gunnarsson, presschef
Telefon: 021-32 32 32
E-post: press@se.abb.com

Mälardalens högskola
Annica Fiedler, kommunikatör
Telefon: 073-662 15 82
E-post: annica.fiedler@mdh.se

Ett starkt MDH – den samproducerande högskolan 

På Mälardalens högskola (MDH) möts människor som vill utveckla sig själva och framtiden. Våra 15 000 studenter läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning. Vi bedriver forskning inom alla utbildningsområden och har internationellt framstående forskning inom framtidens energi och inbyggda system. Vårt nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor gör att vi på MDH bidrar till att människor mår bättre och jorden håller längre. Mälardalens högskola finns på båda sidor om Mälaren med campus i Eskilstuna och Västerås.