BTH ökar antalet sökande till sina program med 24 procent jämfört med förra året. När det gäller det totala antalet sökande, det vill säga till både program och kurser, är ökningen hela 52 procent.

–Vi ser en betydande ökning av antalet sökande till våra program och kurser. De som söker till våra program ökade med 24 procent jämfört med förra året. Det är den största procentuella ökningen som vi haft mellan två antagningsår på ett helt decennium, menar Eva Pettersson, prorektor vid BTH.

BTH har fått totalt 6 941 sökande till sina program vilket är en ökning med 24 procent mot året innan, då 5 583 sökte till programmen. Ökningen är betydligt större än den genomsnittliga ökningen i övriga landet som ligger på 13 procent.

–Det är fantastiskt att vi ökar så här mycket, säger prorektor Eva Pettersson. Det visar att vi har attraktiva utbildningar som ligger rätt i tiden.

När det gäller antalet sökande som har BTH som sitt förstahandsalternativ så har de ökat markant inför hösten 2020. BTH har den största procentuella ökningen i landet – 42 procent fler har en utbildning vid BTH som sitt förstahandsalternativ i år.

Det mest populära programmet är Webbprogrammering med 1 208 sökande. En klar ökning syns även på Sjuksköterskeprogrammet med 668 sökande.

Bland de fristående kurserna är det Webbutveckling och programmering som är mest populär – kursen har 1 028 sökande. Totalt har BTH:s kurser fått 4 770 sökande.

För mer information kontakta pressansvarig Margareta Ahlström, telefon 0455-38 50 91 eller via e-post: margareta.ahlstrom@bth.se

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en av Sveriges tydligast profilerade högskolor där samhällets digitalisering och hållbarhet står i fokus. BTH startade 1989 och har idag drygt 5 000 studenter och 450 anställda.

BTH är idag bland de sex bästa i världen inom programvaruteknik och hållbar utveckling.

Något som kännetecknar BTH är det nära samarbetet med näringsliv och samhälle vilket genomsyrar utbildning och forskning på såväl regional, nationell som internationell nivå.

BTH fick 1999 rätt att ge doktorsexamen inom teknik och vi bedriver idag forskarutbildning inom områdena IT med tillämpningar respektive Planering och management. Forskning utgör en tredjedel av vår verksamhet.

BTH har två moderna campus i Blekinge: huvudcampus Campus Gräsvik i Karlskrona samt Campus Karlshamn. Båda ligger i vacker kustmiljö vid havet.

Besök oss gärna på www.bth.se

Presskontakt:
Margareta Ahlström
Telefon:
0455-38 50 91
Mobil:
+46 455 38 50 91
Epost:
margareta.ahlstrom@bth.se