Den 13 september inviger socialminister Lena Hallengren BTH:s nya storsatsning – en unik forsknings- och utbildningsklinik med fokus på teknik inom vården. En specialvisning av kliniken enbart för media erbjuds onsdag 11 september. Media är välkommen.

I samband med BTH:s 30-årsjubileum kommer en ny forsknings- och utbildningsklinik inom hälsa att invigas. Det är en storsatsning inom området tillämpad hälsoteknik och den är unik i sitt sätt att integrera utbildning och forskning inom hälsoområdet.

Kliniken består av tre delar:

  • Utbildningsmottagning där studenter tillsammans med forskare och lärare kan utforma, testa och simulera nya arbetssätt för framtidens vård. Här finns också en hälsomottagning bemannad av studenter som bland annat utför hälsoundersökningar.
  • Forskningslabb med testbädd för forskare, doktorander och samverkanspartner från såväl akademi, näringsliv som region och kommun. Forskningsprojekten spänner över hela området med hur teknik stödjer människor i alla åldrar för god hälsa och livskvalitet.
  • Arena för nationella och internationella kliniska forskningsprojekt.

På kliniken finns även Europas mest moderna tandvårdsenhet. På kliniken kommer BTH:s studenter att få den viktiga kopplingen mellan teori och praktik och få ta del av forskarnas resultat.

En specialvisning av kliniken enbart för media görs onsdagen den 11 september enligt nedan. Kliniken invigs officiellt fredagen den 13 september av socialminister Lena Hallengren.

Dag: Onsdag 11 september 2019
Tid: Klockan 15:00
Plats: BTH forsknings- och utbildningsklinik, hus D (Länken), Campus Gräsvik, Karlskrona

Officiell invigning
Media är även välkommen till den officiella invigningen fredagen den 13 september kl 13:00. Platsen är densamma som ovan.

Välkommen!


För mer information kontakta Margareta Ahlström, via telefon: 0455-38 50 91 eller via e-post:
margareta.ahlstrom@bth.se Se även www.bth.se

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en av Sveriges tydligast profilerade högskolor där IT och innovation för hållbar tillväxt står i fokus. BTH startade 1989 och har idag drygt 5 000 studenter och 450 anställda.

BTH är idag bland de sex bästa i världen inom programvaruteknik och hållbar utveckling.

Något som kännetecknar BTH är det nära samarbetet med näringsliv och samhälle vilket genomsyrar utbildning och forskning på såväl regional, nationell som internationell nivå.

BTH fick 1999 rätt att ge doktorsexamen inom teknik och vi bedriver idag forskarutbildning inom områdena IT med tillämpningar respektive Planering och management. Forskning utgör en tredjedel av vår verksamhet.

BTH har två moderna campus i Blekinge: huvudcampus Campus Gräsvik i Karlskrona samt Campus Karlshamn. Båda ligger i vacker kustmiljö vid havet.

Besök oss gärna på www.bth.se

Presskontakt:
Margareta Ahlström
Telefon:
0455-38 50 91
Mobil:
+46 455 38 50 91
Epost:
margareta.ahlstrom@bth.se